Si sempre has desitjat tenir una planta resistent, que aguanti la falta de cures, i que es recuperi fàcilment de la seva desatenció, llavors el Cactus és idoni. 

El Cactus és un supervivent real. Pertany a la família de plantes suculentes: les plantes amb una elevada capacitat d'absorbir i emmagatzemar grans quantitats d'aigua en les seves tiges, fulles i arrels. Aquesta tècnica els permet sobreviure durant períodes molt llargs sense aigua. Les seves espines tenen una important funció en aquest sentit també, perquè són capaços d'absorbir la rosada, i que és una font d'humitat addicional per a la planta.

 

 

 

Dura i resisteix 

La majoria de les espècies de cactus són originàries de el Nord, Centre i Sud Amèrica. Allí creixen en els deserts i en les estepes, però també es troben a la part alta dels vessants muntanyencs, en els boscos d'edat madura i fins i tot en les selves tropicals. El Cactus és indiscutiblement un mestre de l'adaptació en condicions ambientals adverses. En alguns dels seus hàbitats la temperatura fluctua de 50 °C (entre el dia i la nit), o fins i tot  100 °C (entre l'estiu i el hivern).

Cactus, per a tota la vida

El Cactus és una planta que pot valer-se pràcticament per si mateixa. Tot el que demana a canvi és que tingui especial compte amb el reg. Durant el període de letargia, durant els mesos que van de novembre a març, el Cactus no necessita gairebé gens d'aigua. Ruixar amb un polvoritzador de plantes a partir de març, i a poc a poc ampliar la quantitat de aigua durant l'estiu, o si apareixen els botons florals, serà suficient. Però si té dubte sobre si regar o no la seva planta, sempre és millor que opti per no regar-la. Massa aigua pot causar pudrició de l'arrel, a la qual el Cactus és molt sensible.