Aconseguir intimitat perquè el teu espai exterior continuï sent privat no significa començar a posar parets d'obra ni tanques de plàstic.

Gaudir del teu jardí o terrassa podria ser un inconvenient si no el sents com un espai més de la teva casa, un espai que, encara que sigui a l'aire lliure, estigui lliure de mira- dónes alienes. Si aquest és el teu cas, has de saber que hi ha moltes maneres d'aconseguir la intimitat necessària per a sortir a gaudir amb total tranquil·litat.

Construir una tàpia i plantar heura davant seria una de les maneres d'aconseguir-ho. Una mica dràstica, però efectiva. L'heura, ben abonada és capaç de cobrir qualsevol paret en molt poc temps amb un espès mantell verd perenne, i també pots provar amb l'heura japonesa, una varietat d'heura que a la tardor és tot un espectacle de color, encara que a l'hivern es queda sense fulles i torna a deixar el mur vist. Pots instal·lar unes gelosies, que amb uns bons tests en la seva base et serviran de suport per a un gessamí o un lligabosc, plantes enfiladisses que, a més de tapar encara més la vista, protegeixen de l'aire i queden precioses. Hi ha gelosies de plàstic, de fusta, metàl·liques i en qualsevol color o acabat que necessiti el teu espai. Aquestes són opcions ràpides d'aconseguir privacitat. Però hi ha una altra.

Les tanques són el recurs més utilitzat des de sempre per a “construir” tanques al jardí. Amb ells aconsegueixes la privacitat que necessites i, si el teu jardí té vistes urbanes, gràcies a la pantalla gran verda que es crea amb la tanca aconsegueixes donar una altra dimensió al jardí, més natural si cap. En el teu centre Jardinarium hi ha una infinitat de varietats de plantes que serveixen per a crear aquestes tanques verdes. Potser les varietats més conegudes són les coníferes, però aquí et parlarem del euonymus. Hi ha centenars de varietats, des d'arbustos fins a arbres, de fulla perenne o caduca. Les seves fulles, de diferents tons de verd segons la varietat, són ovalades i brillants. I el més important per al que aquí ens interessa: creixen bastant ràpid i són capaços de suportar podes severes per a la seva formació en tanques. Per a això cal plantar-les en grups, i no et preocupis massa per la qualitat del sòl perquè s'adapta a gairebé tot. Només necessita un bon drenatge i no oblidar el reg en les èpoques més seques de l'estiu. Ah, i també cal vigilar el pugó i les cochinillas, les plagues que més ataquen a aquesta planta.