Quan comença el solet ve de gust molt aprofitar els espais exteriors. Crear una zona fresca prop de la casa ens ajudarà a gaudir-los també a ple sol.

Ja saps el poc que costa trobar raons per a sortir a gaudir el teu espai exterior. Però si vols encara més raons, crea't un racó amb encant, bonic i fresc, i ja ningú et traurà d'aquí. Estem parlant d'una pèrgola, una pèrgola, un mur verd que et protegeixi del sol i de les mirades de veïns. I hi ha moltes maneres d'aconseguir això i fer-ho amb estil.

En el teu centre Jardinarium trobaràs moltes opcions que s'adapten al teu espai. Les típiques pèrgoles de fusta que no necessiten obra, les de forja, una pèrgola d'obra feta a mida… Però una vegada la tinguis, la qual cosa acaba vestint aquest racó, és el que acompanya a la pèrgola: la decoració i, sobretot, les plantes. Quines plantes? Doncs unes bones plantes enfiladisses, clar!

La hedera, més coneguda com a heura, és una bona opció per a cobrir una pèrgola. És molt adaptable a tots els terrenys, suporta gairebé qualsevol intensitat de exposició al sol, aguanta bé el fred, encara que no les gelades intenses i duradores, i no necessita grans cures. Anem, que si l'heura és un clàssic és per alguna cosa. A més, també és perfecta per a cobrir parets, contribuint a suavitzar l'exposició directa d'aquestes al sol i, per tant, controlant la temperatura interior de la casa. El seu únic problema és que és tremendament invasiva, i hauràs d'anar amb compte que no s'introdueixi sota les teules i t'acabi provocant unes bones goteres.

T'agradaria més una pèrgola amb flors? La buguenvíl-lia és la teva opció. És un altre clàssic, especialment en les zones temperades on, si no hi ha gelades, pot mantenir-se en flor durant tot l'any. Però és a l'estiu quan la buguenvíl-lia desplega tot el seu potencial i queda completament coberta pels potents colors de les seves bràctees (perquè el que li dóna color no són les flors, que són petites i blanques). Tingues en compte que si la plantes directament en el sòl, aquesta trepadora pot arribar fins als deu metres d'altura.

I si el que vols és envoltar-te de vida, planta una mare-selva. És una de les trepadoras que més atreuen a papallones i abelles, però també als colibrís, que acudiran atrets per la poderosa olor de les seves flors, i libarán de les seves característiques trompetes. Les seves arrels són potents, per la qual cosa millor si es planta al jardí o en test gran.