A tots els que tenim gespa ens agrada tenir-ho fresc, sa i bonic per a tombar-nos i jugar en ell durant la primavera i l'estiu. Però tots els que tenim gespa sabem que, per a gaudir-ho, cal treballar-li-ho una mica. I ara, a la tardor, podem començar a fer-ho. Com? Aquí t'ho expliquem.

 

L'ús intensiu que li hem donat a l'estiu, l'exposició al sol, o la falta de reg poden haver creat algunes zones calbes, despoblades o groguenques en la nostra catifa verda. Perquè torni a lluir verd i sana al seu temps, has d'arrencar aquestes calbes a uns 3 o 4 centímetres de profunditat, ressembrar-les amb llavors noves, cobrir-les amb substrat i compactar una mica. En les zones que han quedat lleugerament despoblades el més convenient és airejar el sòl amb un corró de pues i escampar llavors de repoblació. Per a triar bé el tipus de llavors, t'aconsellem que et dirigeixis al teu centre Jardinarium i et deixis assessorar pels nostres experts. Ells t'explicaran quines són les millors per a la teva zona i per a la teva mena de gespa, però també per a l'ús que sols donar-li, perquè no és el mateix una gespa en el qual jugues a futbol que un que no es trepitja gairebé mai o que un altre en el qual hi ha una piscina i nens corrent.

 

També és moment d'abonar. Però cura! No serveix qualsevol abonament. Ara has d'aportar un abonament ric en potassi que ajudi la teva gespa a enfortir la seva estructura reticular, la qual cosa l'ajudarà a aguantar millor el fred de l'hivern. Els abonaments rics en nitrogen contribueixen al creixement en altura, i per tant deixarien la gespa tendra i jove exposat a les gelades, afeblint-lo i causant l'efecte contrari al que buscaves.

 

Altres cures que has de tenir en compte aquests mesos són: la reprogramació del reg perquè no es mulli cada dia, ja que ara que rep menys hores de sol no li convé tanta humitat; recull les fulles seques que cauen sobre la gespa perquè el priven de la llum i poden provocar taques, podridura i l'aparició de fongs; hauràs de tallar-lo menys sovint, i a la fi de novembre deixar de fer-ho; quan ho tallis, no ho deixis molt molt curt perquè pugui aprofitar millor la llum, i pots deixar la gespa triturada per damunt perquè serveixi de mulching i, al mateix temps, d'abonament.