Has pensat a omplir de llums el teu jardí aquest Nadal? Segur que queda preciós, i a més hi ha un munt d'opcions per a tots els gustos i butxaques.

 

Tots hem vist un munt de pel·lícules americanes ambientades per Nadal, amb el típic jardí en el qual gairebé mai falta un ren il·luminat i tires de llums perfilant la casa sencera. Bé, això són pel·lícules, però estan inspirades en la realitat! Si vols aquest tipus de llums, pots trobar-les en Jardinarium. I també els rens!

 

Tot el que puguis imaginar per a il·luminar el teu jardí, existeix. Llums blanques, llums de color, combinats de colors, amb temporitzadors perquè vagin canviant les seqüències de moviment… També pots decidir quin tipus de calidesa vols donar-li al teu jardí triant els graus Kelvin de les teves llums LED: per sota dels 3.000 graus es considera una llum càlida, i per sobre dels 5.000 graus ja la considerem llum freda. Si tens dubtes amb això, no dubtis a preguntar en el teu centre. El que sí que et recomanem és que usis la tecnologia LED, molt més eficient que la tradicional i amb la qual el teu comptador de llum treballarà menys! Aquestes llums es poden connectar a la xarxa, però també existeixen llums de Nadal per a exterior amb petites bateries que es carreguen amb energia solar. Durant el dia recullen l'energia i a la nit, gràcies als seus sensors de llum, s'encenen automàticament. Per descomptat, totes aquestes recomanacions valen igual per a les llums de l'interior de la teva casa: per a l'arbre, per al Betlem o per a aquell racó especial on t'agrada crear una atmosfera màgica de Nadal.