Els geranis són un clàssic de les nostres balconeres i testos. Especialment a la primavera i l'estiu es converteixen en l'estrella dels nostres balcons i terrasses. Si bé els geranis poden plantar-se a terra, la majoria de les vegades es planten en test perquè és on més llueixen.

Substrat i abonament

El més important perquè un gerani creixi fort i sa és plantar-lo en una terra enriquida. Molt millor si aquest compost és específic per a gerani, així ja contindrà els nutrients essencials per a aquestes plantes.

Els geranis són molt exigents pel que fa a la seva nutrició, per tant els hem d'alimentar bé si volem obtenir una exuberant floració i molt de color per lluir-los en finestres, balcons i terrasses. Aconsellem fer servir un adob específic per a geranis dues vegades per setmana des de març fins a octubre. El més còmode és fer servir un adob líquid que s'afegeix directament a l'aigua de reg.

 

Exposició a la llum natural

Com a totes les plantes, la llum del sol és importantíssima per als geranis, necessiten un mínim de 5 hores de llum natural al dia. Per això, el seu millor moment és a la primavera i l'estiu, però es poden prolongar fins a la tardor a moltes zones. A l'hivern els geranis hibernen i esperen novament el bon temps per començar a activar-se.

Assegureu-vos de col·locar els vostres geranis en una exposició assolellada o almenys molt lluminosa. Si els tens a dins, acosta'ls a una finestra.

Regar els geranis

Els geranis necessiten molt de reg durant les estacions càlides, primavera i estiu, ja que és quan explota la seva espectacular floració. El substrat s'ha de mantenir homogèniament humit. Aconsellem regar al matí i a la tarda, a darrera hora, quan les temperatures són menys elevades. La manca d'aigua panseix les flors i també causa que les fulles inferiors adquireixin una coloració groguenca i acabin pansint-se.

Però també hem de tenir cura de no passar-nos amb el reg, ja que un excés d'aigua podria provocar l'entollament i la podridura de les arrels. A més d´afavorir l´aparició de malalties i plagues. Si aquest fos el cas, acosta't al teu centre Jardinarium més proper i consulta amb els nostres especialistes, et prescriuran el tractament més adequat per recuperar els teus meravellosos geranis.