Ja saps que hi ha poques coses més nadalenques que una Ponsètia, però segur que no coneixes totes les varietats que hi ha.

 

Per Nadal, no hi ha casa sense ponsètia. Les seves fulles de vellut i el seu espectacular i elegant color les ha convertit en grans protagonistes de la nostra decoració nadalenca. Però si et ve de gust una mica de varietat sense deixar de gaudir d'aquesta tradicional planta, aquí et mostrem algunes varietats que potser no coneixies. I per començar, la Princettia, una varietat de fulles punxegudes que destaca per la seva bellesa i per ser una de les més resistents, cosa que li confereix una excel·lent durabilitat fins a molt després de Nadal.

   Una altra de les varietats que més sorprèn és la ponsètia en format copa, que aconsegueix elevar la seva elegància natural per sobre de la tija, com si fos un petit arbret.

   A més del vermell, també pots trobar ponsèties en altres colors, com salmó, albercoc, diferents tons rosats, liles, groc llimona, canyella, o fins i tot magenta. I no només pots variar el color, també pots triar entre diferents mides. De fet, unes quantes ponsèties mini de diferents colors ajuden a donar un toc diferent i original a la decoració nadalenca de qualsevol racó.

 

   I com aconseguir que les ponsèties et durin més temps? Cuidant-les! I per això només cal mantenir la humitat del substrat regant-les per immersió un parell de cops per setmana, allunyar-la de radiadors i corrents d'aire, deixar-la a zones il·luminades i adobar cada quinze dies.