Hi ha qui creu que les flors no són per a l’hivern, però res més lluny de la realitat! El teu balcó, la terrassa o el jardí poden lluir plens de color i d’alegria també quan fa fred. I com a mostra, ja coneixes el cyclamen, un clàssic de tota la vida que omple els balcons de vermells, blancs i roses la tardor i l’hivern.

 

   I què podem dir de l'espectacular camèlia? Qui en tingui una al jardí sabrà el que és gaudir d'una flor tan bella com aromàtica. Però perquè aquesta planta estigui bonica de debò, amb el seu frondós fullatge de color verd fosc i brillant tot l'any, i tota plena de flors des de finals d'hivern, cal cuidar-la bé. Planta-la a l'ombra en una terra àcida amb molta humitat, i si li proporciones un adob específic per a plantes de terra àcida, tens l'èxit assegurat. A més, és una planta magnífica com a regal!

   També aconseguiràs color amb la gaultheria big berry, un arbust baix de fulles brillants que floreix a l'estiu i que a l'hivern ens regala les petites baies de vermell intens. O amb la skimmia rubella, el peu masculí de la qual dóna petites flors vermelles a la primavera mentre que el peu femení dóna baies vermelles a partir de la tardor.